Iduće sedmice otvaraju 14 vrtića, djeca se vraćaju i u objekat na Starom aerodromu

U skladu sa naredbama i smjernicama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, kao i Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta, podgorička Javna predškolska ustanova „Đina Vrbica“ nastaviće od narednog ponedjeljka, 24. januara rad u 14 vaspitnih jedinica. Kako su saopštili, tog dana sa radom će opet početi i vrtić „Dragan Radulović“ na Starom aerodromu, koji je, zbog havarije, zatvoren početkom novembra.  

„Važećim propisima i odlukama javne predškolske ustanove u Podgorici nemaju pravo na zimski i ljetnji raspust, već se u tom periodu vaspitno-obrazovni rad organizuje po sistemu dežurstva. U skladu sa naredbama i smjernicama Instituta i MPNKS donijeta je odluka da se od 24. januara u 14 vaspitnih jedinica, koje funkcionišu u sklopu JPU, započne sa redovnim vaspitno-obrazovnim radom“, naveli su u saopštenju iz JPU „Đina Vrbica“.

Ova odluka ne odnosi se na vaspitne jedinice koje funkcionišu u okviru školskih objekata, a to su Suncokret, Vladika Danilo, Bioče i Dinoša. U njima rad neće početi 24. januara, već se čeka početak drugog školskog polugodišta.

„Djeca iz VJ „Jelena Ćetković 2“, u periodu do početka drugog polugodišta, će nastaviti da borave u VJ ,,Jelena Ćetković 1″. Takođe, koristimo priliku da vas obavijestimo da su radovi u VJ ,,Dragan Radulović” privedeni kraju i da će pomenuti objekat, takođe, početi sa radom 24. januara“, saopšteno je iz JPU „Đina Vrbica“.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply