Naredne sedmice učimo osnove programiranja i vještine komuniciranja

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji nastavlja sa ovogodišnjim edukativnim programom za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Za mlađe je za narednu sedmicu pripremljena radionica programiranja bez upotrebe ekrana, na BeeBo-ovima, odnosno pčelicama robotima. Stariji će jezičkim igrama razvijati vještine komuniciranja.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U srijedu, 19.januara, u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Više od programiranja, koju realizujemo u saradnji sa Digitalnom akademijom – DigitalBee.

Namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 7 godina, koja će imati priliku da zakorače u svijet programiranja bez upotrebe ekrana. Na radionici će se upoznati sa pojmom algoritma, prvo kroz kreativne igre, a potom i kroz rad na BeeBot-ovima, tj. pčelicama robotima.

Radionicu će voditi vaspitačica Bojana Đukanović.

U četvrtak, 20.januara u 18 sati organizujemo radionicu Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija, naučiti korisne vještine komuniciranja.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije i pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply