Novogodišnji bazar u OŠ “Kekec” mogao bi postati tradicija

Medenjaci, kolačići, jelkice, ukrasi, novogodišnje pjesme, dječija radosna i nasmijana lica, kao i praznična euforija, obilježili su prvi novogodišnji školski bazar koji je održan u OŠ „Kekec“ u Sutomoru.

Bazar je organizovao Savjet roditelja, a sav prikupljeni novac namijenjen je za kupovinu opreme za školu.

Na ideju o organizovanju ovakve manifestacije, prema riječima inicijatorke bazara i članice Savjeta roditelja Branke Vukčević, došli su jer su vidjeli da postoje razne stvari koje su školi potrebne.

„Od kompjutera, projektora do stolarije… sve su to stvari koje nedostaju ovoj školi. Zato smo tražili neki način kako bi prikupili novac. Djelovalo nam je idealno da mi zapravo nešto napravimo, prodamo, te na taj način prikupimo dio novca“, kazala je Vukčević.

U organizovanju bazara učestvovali su svi razredi, od prvog do osmog, dok su učenici devetog razreda bili angažovani kao volonteri.

„Dva razreda su prikupila novac i donirala, nisu pravili nikakve ukrase. Ostalo su većinom majke organizovale, napravile neke slatkiše, peciva, kolače, ali i ukrase i suvenire“, objasnila je Vukčević.

Ona je, s razlogom, prijatno iznenađena posjećenošću bazara.

„S obzirom da je bazar trebao da počne u deset, mi smo sve pripremili dan prije, a jutros kad smo došli u 9.30 sve je već bilo puno. To je stvarno nevjerovatno da se prije početka bazara napunila sala. Pošto se prije ovoga nije tako nešto dešavalo, bilo je teško mještanima prikazati ovu sliku koju danas imamo, ali drago nam je što su nam ukazali povjerenje i došli“, vidno zadovoljna kazala je Vukčević.

Direktor OŠ „Kekec“ Dragan Marković pohvalio je organizaciju prvog bazara i zahvalan je Savjetu roditelja na ovoj divnoj ideji.

„Na bazaru se prodaju proizvodi koji su napravili naši učenici i roditelji. Odziv je ogroman i mi iz škole smo veoma zadovoljni svime što je bazarom postignuto. Roditelji na ovaj način žele da prikupe izvjesnu sumu novca kako bi za informatički kabinet kupili nove računare“, istakao je Marković.

Prvom školskom novogodišnjem bazaru, sa osjećajem posebnog zadovoljstva, prisustvovala je i predsjednica Skupštine opštine Bar mr Milena Božović, koja je bivši đak ove ustanove.

„Pridružila sam se ovoj jako lijepo organizovanoj akciji. Puno je djece i roditelja i zaista, ovo je nešto što je bilo potrebno školi, posebno nakon dvije godine pandemije. Djeca su izuzetno srećna i radosna, nadam se da će od njihovog rada i kupiti opremu koja nedostaje. Voljela bih, iskreno, da se svake naredne godine organizuju novogodišnji bazari“, uz osmjeh je kazala Božović.

Predsjednica Savjeta roditelja OŠ „Kekec“ Darka Bošković zahvalila se svim učesnicima bazara – roditeljima i djeci, koji su dali doprinos da manifestacija bude održana na ovako visokom nivou.

„Vrlo smo zadovoljni, posjeta je fantastična, imamo raznovsnost i šarenolikost proizvoda. Mislim da je ovo jedan veoma važan događaj za našu malu zajednicu i zahvalila bih se prvenstveno Branki koja je dala ovu ideju, a mi smo se svi složili i podržali je. Svima koji budu u narednim godinama željeli da učestvuju na ovakvoj manifestaciji, ovo će biti podstrek, da svako može malim dijelom da učestvuje, a da da veliki doprinos našoj školi i zajednici kao pojedinac“, naglasila je Bošković.

Vukčević je izrazila nadu da će se ovakve manifestacije dešavati svake godine, te da će svaki naredni Savjet roditelja preuzimati odgovornost da pripremi nešto ovako.

„Prvenstveno zbog toga što mi kao malo mjesto nemamo ovakav vid proslave nekih praznika, gdje možemo da uključimo čitavu zajednicu i zajedno napravimo nešto. Poenta čitave priče, novogodišnjih bazara i akcija prikupljanja novca je u tome da svi mještani na školu pogledaju nekim drugim očima, i dožive je kao ustanovu koja treba da bude u mnogo boljem položaju da bismo mi kao društvo išli napred“, poručila je Vukčević.

Svoj štand na ovom bazaru imao je i sutomorski vrtić „Mala sirena“.

Izvor: Barinfo

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply