Protest u Pljevljima: Traže od nadležnih da ne razdvajaju brata i sestru

Foto: Vijesti/Goran Malidžan

Grupa građana okupila se jutros u Pljevljima, ispred zgrade Centra za socijalni rad, tražeći od nadležnih da ne razdvajaju brata i sestru iz jedne pljevaljske porodice. Nakon što su usvojili dječaka, bračni par iz Pljevalja je prije godinu i pet mjeseci postao hranitelj djevojčici, inače dječakovoj sestri. Beranski Centar za socijalni rad ipak je odlučio da dvogodišnju djevojčicu da na usvajanje drugoj porodici, za koju su procijenili da je podobnija.

Među okupljenima na protestu mogli su se vidjeti natpisi: “Pljevlja za djecu”, “Stop razdvajanju brata i sestre”, “Neću da živim bez moga brata, ne razdvajajte nas iz jednoga jata”…

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja juče su saopštili da su formirali stručni tim koji će preispitati postupanje svih nadležnih organa u slučaju hraniteljske porodice u Pljevljima, te će se do donošenja nalaza tog tima obustaviti sve radnje u vezi sa tim slučajem.

Peticiju protiv razdvajanja sestre i brata iz ove pljevaljske porodice prethodno je, za manje od 24 sata, potpisalo skoro četiri hiljade građana.

Foto: Vijesti/Goran Malidžan

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply