Policija istražuje slučaj obljube djevojčice iz Plava

Uprava policije ispituje slučaj trinaestogodišnje djevojčice iz Plava, koju je oženjeni muškarac i otac dvoje djece obljubio i odveo je u svoj dom kao drugu ženu. Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović ukazao je danas na sjednici skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost na kompleksnost problema u ovom slučaju.

On je kazao da je 11. novembra baba prijavila nestanak maloljetne djevojčice.

„U odnosu na prethodna saznanja policija je otišla u na lice mjesta, gdje su je zatekli. Pozvali su je u Odjeljenje bezbjednosti Plav, u prisustvu babe i službenice Centra za socijalni rad Plav. Saopštila je da se udala, da želi da živi sa njim i ako je neko nasilno odvede od njega da će nasilno dići ruku na sebe. Obavijestili su ODT zbog krivičnog djela vanbračna zajednica sa maloljetnim licem. Pripremaju se spisi za podnošenje krivične prijave protiv U.M. Djevojčica odlazi kući kod U.M”, navodi Sekulović, na sjednici Odbora.

Centar za socijalni rad juče je zatražio od OB Plav asistenciju prilikom razgovora psihologa sa maloljetnicom i eventualne predaje djevojčice babi.

„Pristala je da uđe u auto radi pregleda kod psihologa, ali se vratila kući kod U.M. i nije htjela kod babe”, navodi Sekulović.

On je dodao da su spisi predmeta obljuba nad djetetom vraćeni u ODT Plav.

„Po nalogu VDT su uzeti izjave od lica koje mogu biti u vezi sa maloljetnicom”, kazao je Sekulović.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply