Državljanka Srbije koja je htjela da uvede djecu u taksi protjerana iz Crne Gore

Foto: CDM

Državljanka Srbije K.B. koja je bila osumnjičena da je pokušala da troje djece namami u taksi vozilo, kod škole “Vladimir Nazor” u Podgorici, danas je protjerana uz Crne Gore, jer kako je saopšteno iz Uprave policije nije imala prijavljen boravak.

Iz Uprave policije tvrde da su nedvosmisleno utvrdili da na teritoriji Glavnog grada nije bilo pokušaja otmice djece.

„Identifikovana je ženska osoba protiv koje su bile podnijete dvije prijave za pokušaj otmice od strane roditelja maloljetne djece. Naime, postupajući po prijavama dva roditelja da je nepoznata ženska osoba pozivala djecu da uđu u vozilo kako bi ih prevezla do lokacije na koju su se uputili, pripadnici Uprave policije su preduzeli brojne mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, saopšteno je uz UP.

Policija je izuzela video nadzor sa lokacija na kojima su se događaji navodno odigrali, prikupili obavještenje od očevidaca, identifikovali taksi vozilo i vozača od kojeg su takođe prikupljena obavještenja.

„U saradnji sa budvanskom policijom K.B. je locirana i dovedena u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica gdje su od nje prikupljena obavještenja. Ona je u izjavi navela da je u najboljoj namjeri djeci ponudila prevoz i da je nakon što su djeca to odbili nastavila kretanje, čemu je svjedočio i taksista“, ističu u Upravi policije.

Takođe, dodaju u policiji, sa taksi vozila je izuzet GPS i utvrđeno je da se vozilo kretalo bez zadržavanja na bilo kojim drugim lokacijama.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je upoznat sa svim činjenicama u odnosu na predmetni događaj, nakon čega se izjasnio da u radnjama navedenog lica nema elemenata krivičnog djela”, zaključuju u Upravi policije.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply