Uprava policije: Dosadašnja istraga pokazala da se nije desio pokušaj otmice

Foto: Vijesti

Policija je utvrdila identitet osobe koja je, prema prijavi roditelja u podgoričkom naselju Masline, navodno pokušavala da namami u vozilo djecu, učenike OŠ “Vladimir Nazor” i ona će uskoro biti privedena i saslušana. Ipak, dosadašnja istraga policije, prema izuzetim video snimcima i navodima očevidaca, pokazuje da u prijavljenom djelu nije bilo elemenata pokušaja otmice. To je, u izjavi za TVCG, saopštio Darko Milonjić iz podgoričkog Centra bezbjednosti, komentarišući informacije o navodnom pokušaju otmice, koje su danas uznemirili javnost.

On je poručio roditeljima da su naši najmlađi sugrađani sigurni i da nema razloga za dizanje panike i brigu.

Navodeći da su dva roditelja prijavila policiji da je NN žensko lice pokušalo da otme njihovu maloljetnu djecu u Ulici ratnih veterana u Podgorici, Milonjić je rekao da je o svemu tome informisan i dežurni osnovni tužilac.

Policijski tim je, kako je kazao, obišao kompletnu lokaciju gdje se događaj desio, uzeti su snimci sa nadzornih kamera, utvrđen identitet očevidaca i uzete su njihove izjave.

“Za sad, indicije govore da u činjeničnom opisu ovoga djela nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, a takođe ni otmice”, saopštio je Milonjić u Dnevniku TVCG.

On je dodao da su, zahvaljući snimcima nadzornih kamera, utvrdili i identitet osobe i trasu puta taksi vozila.

„Utvrdili smo da se navedeno lice nalazi u jednoj primorskoj opštini. Radi se na lociranju te osobe i ona će ubrzo biti dovedena u CB Podgorica”, naveo je Milonjić.

Više roditelja kontaktiralo je danas i naš portal, obavještavajući nas da su, kao članovi savjeta roditelja škola u koje idu njihova djeca, dobili informaciju o tome da se u podgoričkom naselju Masline u četvrtak desila situacija koja je ličila na pokušaj otmice. Kao dokaz za te tvrdnje poslali su i prijavu koju su policiji podnijela dva roditelja, čija su osmogodišnja djeca juče imala kontakt sa nepoznatom ženskom osobom na autobuskom stajalištu. Ta osoba ih je nagovarala da uđu u taksi vozilo, kojim je upravljao muškarac.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply