Koristite li eUsluge u zdravstvu?

Udruženje Roditelji vas poziva da odgovorite na nekoliko pitanja kako bismo dobili informacije o tome da li i u kojoj mjeri koristite elektronske servise u zdravstvu za vas i vašu djecu, a posebno da nam ukažete na to koje biste eUsluge željeli da imate na raspolaganju.

...
Loading

Udruženje Roditelji planira u narednom periodu da sprovede niz aktivosti koje treba da rezultiraju uspostavljanjem elektronskih usluga i servisa za roditelje, kroz projekat Roditelji na dnevnom redu. Na taj način, oni će moći da na brži i jednostavniji način koriste usluge prvenstveno zdravstvenih i obrazovnih ustanova, ali i da se upoznaju sa pravima koje imaju i procedurama. Roditelji će imati priliku da predlože uvođenje elektronskih servisa koji bi im bili korisni, kao i poboljšanje postojećih.

Mreža je formirana u okviru projekta ICEDA (Povećanje građanskog angažmana na polju digitalne agende), i trenutno je čini  devet organizacija.

Imajući u vidu da postojeće e-usluge nijesu dostupne svima, ali i da postoji potreba za dodatnim pojašnjenjima, njihovom promocijom i poboljšanjem, udruženje Roditelji će izraditi jedinstveni e-vodič sa podacima i opcijama namijenjenim roditeljima. Dio vodiča će se odnositi na usluge koje već postoje u javnim ustanovama, a tiču se ostvarivanja roditeljskih prava, kao i procedura. Drugi dio vodiča će poboljšati pristup informacijama, naročito kada je riječ o uslugama iz oblasti obrazovanja i zdravstva.

Cilj ICEDA projekta je povećanje upotrebe e-usluga i omogućavanje svim građanima regiona da iskoriste benefite digitalne transformacije. Stoga će se kroz ICEDA projekat promovisati Digitalna agenda i davati doprinos u rješavanju pitanja koji onemogućavaju široku upotrebu e-usluga uz uvođenje novih i kvalitetnih usluga na svim nivoima.

Projekat „Povećanje učešća građana na polju Digitalne agende – ICEDA“ sprovode Fondacija Metamorfosis (Severna Makedonija), Open data Kosovo (Kosovo), Akademija za eUpravu (Estonija), CRTA – Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Srbija), NVO 35mm (Crna Gora) i Levizja Mjaft! (Albanija).

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply