NLB banka donirala CTG aparat podgoričkom Domu zdravlja

NLB Banka je uručila vrijednu donaciju Domu zdravlja Podgorica – CTG aparat za potrebe ginekološke ambulante ove zdravstvene ustanove.

Kako je saopšteno iz ove kompanije, ova donacija će pružiti više sigurnosti za buduće majke koje u podgoričkom Domu zdravlja ostvaruju pravo na zdravstvenu njegu. Time se nastavlja, kako su naveli, kampanja Mali koraci mijenjaju svijet na bolje, kojom je NLB Banka u vidu donacija različite opreme, do sada podržala rad porodilišta u Nikšiću, Podgorici, Beranama, Bijelom Polju i Tivtu.

Uređaj se, kako su objasnili, koristi za praćenje stanja fetusa, odnosno njegove ugroženosti tokom trudnoće.

Glavni izvršni direktor NLB Banke Martin Leberle rekao je prilikom uručivanja donacije da su uvijek pažljivo osluškivali potrebe zdravstvenog sistema.

„Zato je značajan broj naših donacija usmjeren u pravcu poboljšanja uslova za rad i liječenja u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore. Godinama unazad realizujemo akciju Mali koraci mijenjaju svijet na bolje za podršku porodilištima i zaista vjerujemo da malim udruženim akcijama možemo doprinijeti boljem i zdravijem okruženju za sve nas“, naveo je Leberle.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić rekao je da je upotreba CTG aparata značajno smanjila komplikacije u perinatologiji.

„Ova medicinska oprema ima veliki značaj kod rizičnih trudnoća, kod trudnica koje imaju dijabetes, srčanih bolesti, imaju povišen krvni pritisak, visoku temperaturu ili neku infekciju. Značaj CTG aparata je veliki kod starijih prvorotki ili kod žena koje su dugo liječene od steriliteta, kao i u slučaju kada se radi o blizanačkoj trudnoći“, istakao je Jokić.

NLB banka se, kako su saopštili, opredijelila za donaciju nakon pisma udruženja Roditelji koje je ukazalo na urgentnu potrebu za nabavkom ovog uređaja u okviru primarne zdravstvene zaštite za trudnice.

Udruženje Roditelji se prije nekoliko mjeseci, nakon saznanja da CTG aparat nije u funkciji ni u ambulanti Kliničkog centra Crne Gore, a ni u Domu zdravlja u Podgorici, obratilo za pomoć potencijalnim donatorima, a NLB banka se odmah odazvala ovaj inicijativi.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply