Istraga o smrti porodilje da bude pravična i objektivna

Foto: RTCG

Porodica porodilje A.Š.H, koja je dva dana nakon porođaja u barskoj Opštoj bolnici preminula u Kliničkom centru Crne Gore, apeluje na nadležne da istraga povodom njene smrti bude pravična i objektivna, a da sve informacije budu iznijete javno.

Sa protesta, koji je održan danas u Baru, Zlatan Hot je poručio da porodica ima sumnje, koje se tiču liječenja njegove pokojne supruge.

“Porodica ima osnove sumnje, koji se tiču liječenja moje pokojne supruge i to se prvenstveno odnosi na blagovremeno donošenje odluka. Apelujemo na nadležne organe da istraga bude pravična, objektivna i bez ikakvog pritiska. Vjerujem da ćemo dobiti jasne i istinite informacije i zahtijevam da se sve činjenice iznesu javno“, istakao je Hot.

Kako prenosi RTCG, sa skupa je upućen apel ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović da formira nezavisnu komisiju koja će ispitati stanje u barskoj bolnici, a okupljeni traže da u toj komisiji bude i predstavnik građana i inspekcije.

„Poučeni iskustvom od ranije i mnogim zataškanim situacijama mi više nemamo povjerenja u njihove istrage i komisije, već tražimo jasan i transparentan postupak i odgovornost onih koji su doveli do toga da barska bolnica više liči na kapelu nego na zdravstvenu ustanovu“, poručili su organizatori protesta.

Po nalogu Ministarstva zdravlja već je formirana komisija koja istražuje stanje u barskoj Opštoj bolnici, a juče je sprovedena i nenajavljena sanitarna kontrola. Kako je danas saopšteno iz Ministarstva, došlo je i do smjene na čelu Odjeljenja ginekologije i akušerstva, pa je funkciju načelnika preuzeo dr Milan Rolović. U narednom periodu, pomoć kolegama iz Bara pružaće i ginekolozi Kliničkog centra Crne Gore.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply