Naredne sedmice učimo mentalnu aritmetiku i razvijamo kreativnost

U Razvojnom centru udruženja Roditelji, naredne sedmice, predškolci i mlađi školarci će kroz igru podsticati maštu, strpljenje i preciznost, dok će malo stariji razvijati vijuge aritmetičkim kalkulacijama.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U utorak 26. oktobra, od 18 sati biće održana radionica Suan Pan mentalna aritmetika. Organizujemo je u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija, gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopouzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja.

Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina, a vodi je Ivana Leovac Radulović.

U srijedu, 27. oktobra, u 19 sati počinje kreativna radionica Male ruke, velika djela, a vodiće je socijalne radnice Katarina Čarapić i Tanja Ćirović.

Djeca će u toku radionice vježbati aktivnosti za pravilnu upotrebu makaza ali i sama kreirati, ukrašavati i tako razvijati maštu. Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, razvijanje preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima. Kroz stimulativne aktivnosti učimo se strpljenju, razvijamo timski duh i samopouzdanje. Uz malo truda, kreativnosti i mašte mališani će imati svoja jedinstvena djela, dok će kroz igru naučiti nove vještine prilagođene njihovom uzrastu.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina. Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply