Školski pribor dobilo 652 djece iz više gradova Crne Gore

U toku 11. humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više udruženja Roditelji,  prikupljen je i podijeljen pribor za 652 djece iz 284 porodice širom Crne Gore.

Cilj akcija je podrška porodicama u krizi da spreme đake za novi školsku godinu, a da bi se na taj način uticalo na smanjenje nejednakosti u obrazovanju među djecom.

Kao i svake godine ovi sjajni rezultati postignuti su zahvaljujući Glavnom gradu i društveno odgovornim kompanijama koje su prepoznale značaj ove humane akcije, i to: Erste banka, članice ICT Cortexa, Investicioni Razvojni Fond, Metropolis, Unija slobodnih sindikata, Vujacommerc, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Amplitudo, Communication studio Cassiopeia, ZUACG Montefarm, Vrtić Artić Pinokio Expo commerce, Addiko banka, Logate i Logate akademija, ali i  sugrađankama Ivani i Marici.

Kao i godinama unazad, akciju je podržala i firma Tagor, odobrivši popust na kupovinu pribora. Korpe za donaciju pribora, za najugroženije, bile su ostavljene i u marketu Naš diskont-VOLI, gdje su svi potrošači imali priliku da kupe školski pribor i direktno doniraju za djecu kojoj je to potrebno.

Prikupljene donacije podijeljene su prevashodno djeci koja su uključena u programe podrške obrazovanju, a dio su socijalne servisa udruženja Roditelja, koji su namijenjeni najugroženijima. Osim njih, dio porodica su uputili i centri za socijalni rad, a jedan broj je direktno kontaktirao udruženje Roditelji za ovu vrstu pomoći.

I ove godine, pribor za djecu iz drugih gradova besplatno im je dostavljen zahvaljujući kompaniji Montenomax.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply