Kroz serijal Znanje je moć osnovci će učiti o nauci

Djeca uzrasta od šest do 12 godina uskoro će moći da postanu učesnici druge sezone online serijala Znanje je moć, koji organizuje naučnica dr Marija Backović.

Svi osnovci koji žele da na zanimljiv način nauče mnogo toga o nauci, naučnim otkrićima, ali i o naučnicima i naučnicama, mogu se prijaviti slanjem podataka (ime, uzrast i grad iz kojeg se javljaju) na e-mail adresu  [email protected], a nakon toga će im biti poslat ZOOM link preko kojeg će pristupiti radionici.

Prošle godine učesnici serijala bila su djeca iz Podgorice i Nikšića, a ove godine Backović očekuje da će zainteresovati djecu iz čitave Crne Gore.

„Teme su vezane za nauku i naučna otkrića. Gosti i ja ćemo odgovarati na pitanja i dijeliti naše znanje i iskustvo sa djecom svake subote od 9  do 10 sati ujutro“, kazala je Backović, poručujući djeci da su im za učešće u ovom serijalu potrebni samo internet konekcija i radoznalost.

Nakon susreta sa najmlađima, Backović će svake subote od 10 do 10:15 sati biti dostupna i njihovim roditeljima, za pitanja vezana za koronavirus.

 „Radujem se druženju i upoznavanju novih radoznalih i pametnih školaraca, posebno onih koji raniju nisu imali priliku da se sreću i razgovaraju sa naučnicima. Znanje je moć, a znati koliko ne znamo i učiti čitavog života je kako naučnici žive“, istakla je Backović, koja je, rodom iz Podgorice, a već godinama živi u Francuskoj, gdje je kao istraživač i doktorica nauka biohemije i molekularne biologije zaposlena na čuvenom Pasterovom institutu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply