Bogat program u Čigralištu, prijave u toku

Kulturni centar Čigralište, koji ulazi u četvrtu godinu rada, pripremio je bogat program za najmlađe i za naredni period, a u toku su prijave za pohađanje svih njihovih radionica.

Najavljuju da su osmilili nekoliko novih programa za svoje polaznike, a unaprijedili su i postojeće, kako bi i dalje na najboji način odgovorili zahtjevima djece i njihovih roditelja.

Roditelji čija su djeca zainteresovana za pohađanje ovih radionica mogu dobiti dodatne informacije ili se prijaviti porukom u inbox FB stranice Čigralište ili putem e- mail [email protected].

Među programima Čigrališta je godišnji ciklus radionica za predškolarce Predškolarci pravi znalci, namijenjen djeci uzrasta od do šest godina.

„Glavni cilj je da kroz aktivnosti djeci jačamo pažnju, koncentraciju, socijalne vještine i izražavanje i tako ih dodatno pripremamo za školske obaveze“, pojašanjavaju iz ovog Dječijeg kulturnog centra.

Godišnji ciklus Pričamo priče, na radost liče namijenjen je drugarima uzrasta 6 – 9 godina koji od čitanja žele više.

„Na radionicama primjenjujemo takozvano dijaloško čitanje i proširujemo znanja iz različitih oblasti kroz pažljivo osmišljene i dinamične aktivnosti. Svaka radionica imaće mjesečnu temu (na primjer radionice za izuzetne dječake i djevojčice posvećene poznatim naučnicima, umjetnicima, vladarima; radionice posvećene rokenrolu, emocijama)“, najavljuju iz Čigralište.

Kroz ovaj program su se do sada, kako navode, pored razvoja ljubavi prema čitanju, dotakli tema poput ekologije, umjetnosti, značaja nauke, a na radionicama su gostovali umjetnici i druge javne ličnosti. „Ovaj program realizuju već 4. godinu zaredom i više od 200 polaznika garancija su sjajnih literarnih druženja“, ističu oni.

Godišnji ciklus dvojezičnih radionica Let’s be lingual namijenjen je djeci 6-9 godina. Na radionicama iz ovog ciklusa koriste se engleski i maternji jezik, podstičući djecu da engleski jezik usvajaju spontano kroz čitanje, razgovor, igre i kreativne aktivnosti.

„Ovaj tip radionica je dopuna formalnim vidovima usvajanja stranog jezika. Ovo je treća godina realizovanja programa, a u njoj slijede nove teme“, najavljuju organizatori ovog programa.

Godišnji ciklus radionica Putujemo kroz vrijeme i prostor, idealan je za sve male radoznalce uzrasta 7-9 godina.

„Namijenjen je djeci koja kroz zabavne aktivnosti žele da uče o Starom Egiptu, Antičkoj Grčkoj, Rimu, svemiru i drugim zanimljivim temama koje smo već započeli u okviru do sada postojećih ciklusa“, saopštili su iz Čigrališta.

Novi ciklus radionica Pisalići majstorići posvećen je djeci koja vole da se kreativno izražavaju kroz pisanje priča i pjesama, a imaju 9 i 10 godina.

„Na kraju godišnjeg ciklusa objavićemo elektronski zbornik sa radovima nastalim tokom radionica“.

Iz Čigrališta su kazali da se, kao i do sada, svi programi sprovode kao kombinacija nastavnih metoda i neformalnog obrazovanja.

„Zbog obaveze da na najbolji način poštujemo preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore i želje da se svakom djetetu posvetimo na najbolji način broj polaznika za svaku grupu je strogo ograničen, pa vam se unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju“, naveli su iz ovog Dječijeg kulturnog centra.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply