U Podgorici otvoren još jedan punkt za prijave za dječiji dodatak

Kako bi se smanjile dužine čekanja i gužve prilikom predaje zahtjeva za dječiji dodatak, Centar za socijalni rad Podgorica je otvoren još jedan punkt. Iz te ustanove je saopteno da građani Glavnog grada od sada mogu predati prijave za ostvarivanje novog prava na dodatak za djecu do 6 godina starosti i u Zavodu za socijalnu i dječiju zaštitu na adresi Podljubovic bb. Radno vrijeme će biti isto kao i na drugim lokacijama u Podgorici – radnim danima od 7 do 18 časova, a pauze su od 11 do 11.30 i od 15 do 15.30. Takođe, kako je ranije najavljeno, Centar za socijalni rad prima zahtjeve za ostvarivanje ovog prava i subotom u terminu od 7.00 do 13, sa pauzom od 11 do 11.30 sati.

Osim na novootvorenom punktu, u Centru za socijalni rad Podgorica zahtjevi se mogu predati u glavnoj zgradi u Ulici IV proleterske 18 i u Ulici Mitra Bakića br 126. Područne jedinice u Golubovcima i Tuzima primaju zahtjeve u svojim kancelarijama, shodno mjestu prebivališta korisnika.

Dosadašnji odziv građana je, prema riječima državnog sekretara u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janka Odović, izvanredan.

“Za samo deset dana polovina djece je prijavljena – zaključno sa subotom 21.400 mališana. Proces je vrlo jednostavan, a veliki broj prijava svjedoči o dobroj organizovanosti centara”, rekao je Odović za RTCG.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply