Naredne sedmice se pripremamo za školu i podstičemo kreativnost

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice predškolci će imati priliku da prisustvuju radionici Da nam škola bude laka, dok će se učenici osnovnih škola baviti umjetnošću, stvarajući kreativna djela sa dugmićima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U utorak, 7.septembra u 18 sati biće održana radionica Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno – razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6  godina i cilj mu je da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja percepcije, slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe i poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović.

U srijedu, 8.septembra u 18 sati počinje nova kreativna radionica pod nazivom Šarena dugmjetnost, koju realizujemo u saradnji sa Dugmaricom, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Djeca će praviti jedinstvene kreativne magnentne ramove sa posebno osmišljenim crtežima, ali i porukama. Koristiće platno, magnet, dugmad i flomastere kako bi kreirali svoj rad, kojim mogu ukrasiti svoju sobu ili ga pokloniti nekome. Moto radionice, ujedno i inspiracija za rad, je početak nove školske godine. Radionica će biti prilika i da se, tokom praktičnog dijela, sa djecom razgovara o važnosti školovanja, ali i o tome koje su im želje za tekuću školsku godinu. Na taj način kod djece, pored kreativnosti i mašte, podsticaće se i  njegovanje drugarstva, ljubaznosti i lijepog ponašanja. Radionicu vodi Marija Martinović.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply