Besplatna škola košarke u Bemax parku

Foto: Pobjeda

Nešto više od 50 djevojčica, koje su 2009. godište i mlađe, bile su učesnice prvog dana Košarkaške čarolije, koja će se do 10. septembra, sa početkom u 18 sati, održavati u Bemax parku u Podgorici.

ŽKK Budućnost Bemax je organizovao ovu besplatnu akciju, kako bi proširio bazu i omasovio školu košarke.

„To je glavni motiv za ovu akciju za djevojčice. Ovu priču prepoznao je i Košarkaški savez Crne Gore, pa upravo od „čarolije” počinje košarkaški karavan, koji će se proširiti u ostalim gradovima, gdje će nastojati da se animira što više i dječaka i djevojčica. Motivisani potrebom da novim naraštajima i ljubiteljima košarke omogućimo rast i razvoj u sportskom okruženju uz stručno osposobljene trenere za rad sa mlađim kategorijama došli smo na ideju da se napravi ova akcija“, kazala je Dubravka Nina Kovačević, trener mlađih kategorija u Budućnost Bemaxu, koja je nakon akcije ,,Igraj za Budućnost” osmislila još jednu lijepu priču.

Na ideju da organizuju ovu akciju došli su nakon godine u kojoj su najmlađi imali malo sportskih aktivnosti.

„Kroz ovu akciju ćemo, sigurna sam, dobiti nove talente i omasoviti bazu“, rekla je Kovačević.

Djeca su bila oduševljena akcijom, jer su tokom treninga koji je organizovan kroz igru i druženje, na pet specijalno pripremljenim stanicama, a posebno su bile srećne, što je Košarkaška čarolija bila i posebno slatka.

„Veliku zahvalnost dugujemo vlasnici poslastičarnice Čarolija Ivani Jovović, koja je poklonila specijalne vaučere, tako da će svakog dana najbolje imati priliku da u toj poslastičarnici uživa u slatkim proizvodima. Takođe, Košarkaški savez pripremio je poklone u vidu lopti, tako da će ,,čarolija” sigurna sam iz dana u dan biti sve brojnija“, naglasila je Kovačević

Izvor: Pobjeda

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply