I ove godine besplatan prevoz za budvanske đake

I ove školske godine Opština Budva omogućila je besplatan prevoz za učenike budvanskih osnovnih škola “Stefan Mitrov Ljubiša”, Druge osnovne škole, Škole za osnovno muzičko obrazovanje, OŠ “Mirko Srzentić” u Petrovcu i JU SMŠ “Danilo Kiš”. Besplatnim prevozom su, osim školaraca, obuhvaćeni i penzioneri koji imaju prebivalište na području Budve.

Kako je saopšteno portalu RTV Budva iz Opštine, za prevoz će biti zaduženo preduzeće Mediteran Express sa kojim je lokalna samouprava na osnovu skupštinske odluke potpisala ugovor na period od 2018. do kraja 2022. godine, za šta se mjesečno izdvaja 17.500 eura sa uračunatim PDV-om.

Pravo na besplatan prevoz učenici ostvaruju za vrijeme školske godine, dok penzioneri ostvaruju ovo pravo tokom čitave kalendarske godine.

“Ova odluka je samo još jedan dokaz da lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Markom Carevićem sprovodi odgovornu socijalnu politiku i da na pravi način brine o najstarijim i najmlađim sugrađanima kao i o svakom čovjeku u našem gradu”, istakli su iz Opštine Budva.

Red vožnje biće, kako je saopšteno iz preduzeća Mediteran Express, poznat narednih dana. Oni su naveli da će linije biti iste kao prošle godine, te da će potpunu informaciju imati uskoro, kada u školama dogovore u koliko će se smjena nastava odvijati.

Izvor: RTV Budva

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply