Fondacija Budi human: Za petogodišnjeg Feđu uplaćeno 15.000 eura

Dječak Feđa Alković, koji se više od dvije godine bori sa tumorom na mozgu, prvi je korisnik Fondacije Budi human koji je ostvario pravo na dio novca u okviru raspodjele sa Teleton računa za djecu oboljelu od karcinoma.

Feđa je petogodišnjak koji je 2019. godine operisao maligni tumor mozga, ali, nažalost, pojavili su se recidivi koji moraju da se tretiraju u inostranstvu.

„Zbog toga, Fondacija je u najkraćem roku izvršila isplatu u iznosu od 15.000 eura koje će roditelji moći da koriste kako za samo liječenje, tako i za druge troškove koje su do sada imali na svom teretu“, objasnili su iz Fondacije.

Ovaj maleni borac se sa svojom porodicom već godinu dana nalazi u Turskoj gdje se aktivno liječi, a prema preporuci ljekara, liječenje će morati da se nastavi i sljedećih 12 mjeseci.

„Izražavamo veliku nadu da će pomenuta sredstva u iznosu od 15.000 eura olakšati proces liječenja, ali, prije svega, da će ovaj hrabri dječak iz svoje životne borbe izaći kao pobjednik“, zaključeno je iz Fondacije Budi human.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply