Predavanje o unapređenju kvaliteta života djece sa autizmom

Multisektorska saradnja (naučne zajednice i civilnog sektora), neiskorišćeni potencijali za unapređenje kvaliteta života djece sa autizmom – tema je predavanja koje će biti održano u petak, 13. avgusta u 10 časova u Hotelu Podgorica.

Predavač će biti prof. dr Aleksandra Perović, profesorka na Odsijeku za kliničku lingvistiku i razvojnu psihologiju Univeritetskog koledža u Londonu, a događaj će biti upriličen u okviru Platforme za unapređenje zdravstvenog sistema.

„Naučno-istraživački rad profesorke Perović fokusiran je na djecu i odrasle sa autizmom, Daunovim i  Vilijamsovim sindromom. Jedan je od osnivača Udruženja za Vilijamsov sindromom za područje Balkana“, naveli su iz Sindikata doktora medicine, uz poziv svima koji su zainteresovani da prisustvuju ovom događaju.  

Za roditelje čija djeca se bore sa ovom vrstom problema, ali i za profesionalce koji se bave tom oblašću zdravstvene zaštite najmlađih, biće to prilika da razmijene mišljenje, iznesu svoja iskustva i na taj način doprinesu poboljšanju kvaliteta života djece sa autizmom.

Platforma za unapređenje zdravstvenog sistema, u okviru koje se organizjje predavanje, nastala je kroz projekat Razgovori u društvu –  socijalni dijalog za bolju budućnost koji Sindikat doktora medicine Crne Gore realizuje u partnerstvu sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija, a finansira se kroz Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply