U Dobroti otvorena ambulanta dječije psihijatrije

Djeca iz cijele Crne Gore od nedavno mogu koristiti zdravstvene usluge specijaliste dječije i adolescentne psihijatrije i u okviru novootvorene ambulante u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota u Kotoru.

Do otvaranja ove ambulante i početka rada specijaliste dječije i adolescentne psihijatrije dr Ivane Milonjić, krajem prošlog mjeseca, djeca i mladi su za zdravstvenu pomoć u toj oblasti bili upućivani jedino u Centar za autizam, razvojne smetnje i dječiju psihijatriju „Ognjen Rakočević“ u Podgorici. Osim dječijem psihijatru iz te ustanove, roditelji se sada mogu obratiti za pomoć i stručnjaku iz te oblasti u Dobroti, bez obzira da li je riječ o prvom pregledu ili kontrolama. Rad ambulante je, prema riječima dr Milonjić, organizovan po uzoru na Dnevnu bolnicu Instituta za mentalno zdravlje u Palmotićevoj u Beogradu, a tretmani traju po sat vremena.

Preglede djece i adolescenata moguće je zakazati pozivom na broj telefona 067 573 614, a prije dolaska neophodan je uput izabranog pedijatra Doma zdravlja. Dr Milonjić ordinira svakog radnog dana od 8 do 14 časova. 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply