Roditelji đaka OŠ “Vladimir Nazor” najavili protest u četvrtak

Foto: Vijesti

Savjet roditelja OŠ „Vladimir Nazor“ organizovaće u četvrtak, 24. juna u 18 sati protest u dvorištu ove ustanove, tražeći od nadležnih da obezbijede da njihova djeca od septembra redovno pohađaju nastavu. Ukoliko ne postoji drugo privremeno rješenje, prihvatiće predlog da školsku godinu započnu u kasarni Masline, ali neće dozvoliti da se djeca razdvajaju i da neki razredi budu raspoređeni po drugim školama.

Nakon odluke da se objekti OŠ „Vladimir Nazor“ ne koriste zbog oštećenja, djecu su još od februara pohađali isključivo online nastavu. Kako su najavili roditelji, očekuju da će na protestu imati podršku svih medija, ali da će doći i svi oni koji su nadležni da riješe problem sa kojim se suočavaju.  

U saopštenju su naveli da zahtijevaju da se obezbijedi objekat u kojem će sva djeca pohađati nastavu.

„U suprotnom, ne pristajemo ni na kakve druge kompromise. Iz medija smo saznali da je alternativno rješenje kasarna Masline, koju ćemo rado prihvatiti ukoliko boljeg rješenja nema. Naglašavamo da sva djeca moraju biti zajedno, bez raspoređivanja po drugim školama. U suprotnom ćemo bojkotovati svaki vid nastave“, kazali su iz Savjeta roditelja, uz apel svim nadležnim institucijama, ali i svima ostalima koji smatraju i žele da pomognu, da to učine što prije.

Predstavnici Savjeta roditelja sastali su se prije dvije nedjelje sa nadležnima u Ministarstvu prosvjete i tom prilikom predočena su im neka od mogućih privremenih rješenja za organizovanje nastave od septembra. Tada je najavljeno da će predstavnici Ministarstva prošle sedmice doći i opet se sastati sa roditeljima, ali i sa upravom škole, ali to se nije desilo.

Stručnjaci Građevinskog fakulteta UCG, koji su ispitivali bezbjednost objekata ove škole nakon što su uočena brojna oštećenja, potvrdili su da su paviljoni građeni bez bezbjednosnih standarda i da je neophodna adaptacija ili izgradnja novih.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply