Vuković: Spremni smo da zajednički riješimo problem OŠ “Vladimir Nazor”

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković poručio je juče nadležnima u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta da su u Glavnog gradu spremni da sa njima zajednički riješe problem OŠ „Vladimir Nazor“, čiji đaci i dalje ne znaju gdje će od septembra pohađati nastavu.

On je istakao da Glavni grad stoji na raspolaganju svojim finansijskim kapacitetom, ali i građevinskim firmama sa kojima inače sarađuju.

Zbog nebezbjednih školskih paviljona, đaci OŠ „Vladimir Nazor“ još od februara pohađaju isključivo online nastavu, a i dalje nemaju informaciju šta će se dešavati od septembra. Na posljednjem sastanku koji su predstavnici Savjeta roditelja imali sa nadležnima u Ministarstvu pomenuta su neka od mogućih privremenih rješenja – da đaci započnu novu školsku godinu u prostoru kasarne Masline, a moguće je i da dio njih, stariji razredi, budu rasporođeni u drugim osnovnim školama. Bez obzira na to da li će stari školski objekti biti adaptirani ili će se graditi novi, izvjesno je, kako je tada rečeno roditeljima, da to neće biti završeno do septembra.

Vuković je sinoć, prilikom otvaranja rekonstruisane Ulice Goce Delčeva u Maslinama, razgovarao sa mještanima i o problemu OŠ ,,Vladimir Nazor”. On je ocijenio da nedostatak interesovanja i loše komunikacije resornog Ministarstva sa Savjetom roditelja nije prihvatljiv, kao ni mogućnost da 1.500 djece od septembra školu pohađa u kasarni. 

„Glavni grad sa svojim finansijskim kapacitetom i građevinskim firmama koje nam pomažu spreman je da se uključi u rješavanje ovog problema. Imamo, nažalost,  lošu komunikaciju sa Vladom, ali ovo je problem koji ne bi smio da nas dijeli i predlažem da zajedničkim snagama u najkraćem roku dođemo do rješenja. Prijedlog Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da djeca nastavu pohađaju u kasarni ili da školu pohađaju u različitim djelovima grada, nije trajno riješenje,“ smatra Vuković.

I predstavnici opozicije u lokalnom parlamentu saglasni su da je škola u Maslinama gorući problem u Podgorici.

Odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog grada Bogdan Božović gostujući u emisiji Lice Podgorice najavio je da će ova partija podržati svaku inicijativu koja je u interesu učenika.

„Ono što je u interesu djece koja pohađaju ovu osnovnu školu mi ćemo svakako podržati i očekujemo da taj problem bude riješen u najkraćem roku kako bi djeca od septembra pohađala redovnu nastavu u matičnoj školi“, kaže Božović.

Izvor: Gradski.me

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply