Odlučeno koje će škole dobiti autobuse

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je odluku o dodjeli 30 novih vozila vaspitno – obrazovnim ustanovama.

Kako je saopšteno, do sada su stigla 22 autobusa, a odluka o raspodjeli je donijeta na osnovu zahtjeva vaspitno-obrazovnih ustanova i nakon sprovedenog postupka javne nabavke.

Vozila će, nakon predviđene zakonske procedure, biti ustupljena osnovnim školama “Risto Manojlović” u Kolašinu, “Jovan Tomašević” u Virpazaru, “Džafer Nikočević” u Gusinju, “Božidar Vuković Podgoričanin” u Podgorici, kao i Srednjoj mješovitoj školi “Bećo Bašić” u Plavu. Među školama koje će dobiti autobude su i osnovne škole “Braća Ribar” u Bijelom Polju, “Šćepan Đukić” u Podgorici, “Ristan Pavlović” u Pljevljima i Resursni centar “1. jun” u Podgorici.

Autobusi su opredijeljeni i za osnovne škole “9. maj” u Bijelom Polju, Srednja mještovita škola “25. maj” u Tuzima, Srednja mješovita škola “Dušan Korać” u Bijelom Polju, te osnovne škole “Milova Jelić” u Bijelom Polju, “Vladislav Rajko Korać” u Beranama, “Bukovica” u Rožajama.

Ministarstvo je autobuse opredijelilo iza osnovne škole “Petar Dedović” u Plavu, “Pavle Kovačević” u Grahovu, “Polica” u Beranama, kao i “Savin Bor” u Petnjici, “Dušan Ivović” u Pljevljima i “Milić Keljanović” u Andrijevici.

„Ustupanjem novih školskih autobusa vaspitno-obrazovnim ustanovama, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta ima za cilj da obezbijedi dostojanstvene uslove za prevoz svih učenika. Školski autobusi su žute boje, koja se koristi iz sigurnosnih razloga, koja je karakteristična u svim savremenim društvima. Obezbjeđivanjem ovih autobusa učenicima, koji su pješačili i po više kilometara da stignu na nastavu, omogućen je bolji pristup obrazovanju, kao i ugodno, bezbjedno i kvalitetno okruženje na putu od kuće do škole“, naveli su iz resora prosvjete.

Ugovor o nabavci 30 novih školskih autobusa, vrijedan 1,7 miliona eura, potpisan je u novembru 2020, a taj projekat je iz Ministarstva najavljen još godinu dana ranije.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply