Ožiljci izazvani razvodom ne traju cijeli život

Istraživanja pokazuju da djeca koja odrastaju samo uz jednog od roditelja imaju ista postignuća u školi, isti nivo samopouzdanja i ponašanje kao i njihovi vršnjaci koji rastu uz oba roditelja. Pedagozi i psiholozi takođe tvrde da ožiljci koje djeca mogu imati zbog razvoda roditelja ne traju cijeli život, a na koji način im pomoći da sve to što brže i uspješnije prebrode biće riječi na sjutrašnjem okupljanju Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji.

Članovi Tima biće, kao i svakog četvrtka, na raspolaganju roditeljima od 18 do 20 časova u Ulici Vuka Karadžića 2/3 u Podgorici. Roditelji koji nijesu iz Podgorice mogu ih kontaktirati putem broja SOS Roditeljske linije 080 888 888 u istom vremenskom intervalu ili putem mail adrese [email protected]

Prema mišljenju pedagoga Jelene Holcer, ne postoji pravilo koje važi za svu djecu ili sve porodice.

“Mnoga djeca koja su odrasla uz oba roditelja nose daleko teže ožiljke nego oni koji su odrasli samo uz mamu ili tatu. Ukoliko ožiljci izazvani roditeljskim razvodom i postoje, oni ne traju cijeli život jer osoba sazrevanjem, sticanjem ličnih iskustava i formiranjem sopstvene porodice sagledava i svoj i život svojih roditelja na nov način”, ističe Holcer.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply