Naredne sedmice prvo NTC, pa radionica posvećena zmijama

Naredne sedmice djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta imaće priliku da čuju zanimljivosti o svijetu zmija i vježbaju spretnost prolazeći NTC poligon u Razvojnom centru udruženja Roditelji.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 25.maja od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 7 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

U četvrtak, 27.maja u 18 sati biće organizovana edukativna radionica pod nazivom U svijetu zmija, za djecu uzrasta od 4 do 10 godina. Djeca će učiti kako da razlikuju otrovne od neotrovnih zmija, da saznaju gdje sve zmije žive i na koji način su korisne za čovjeka? Imaće priliku da čuju savjete kako se ponašati pri susretu sa zmijom i šta uraditi u slučaju da ih ujede. Osim toga, posebno će uživati u pripremljenim video zapisima, koji će predstaviti slikovito sve ono o čemu su razgovarali.

Dobiće odgovore na ova i mnoga druga pitanja od biologa Vuka Ikovića.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply