Policajac optužen za silovanje dječaka

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv službenika Uprave policije R.Z. zbog sumnje da je silovao maloljetnika.

Prema navodima optužnice koju potpisuje državni tužilac Zoran Vučinić, policajac je 13. februara ove godine, oko 17 časova u Podgorici, bez njegovog pristanka, obljubio dječaka.

On je dječaku ponudio da ga preveze do kuće svojim vozilom, što je maloljetnik prihvatio. Dok ga je vozio, navodi se u optužnici, policajac je dječaku postavljao pitanja intimne prirode.

U jednom naselju je od maloljetnika tražio da mu kupi sok, što je dječak i učinio, a kada je krenuo da mu vrati kusur i da sok, policajac ga je uhvatio za ruku i uvukao u vozilo, govoreći mu da moraju da porazgovaraju o njegovoj djevojci.

„Nakon toga je maloljetnik ušao u vozilo i ponovo sjeo na mjesto suvozača, a policajac je zaključao vrata, i nastavio vožnju“, stoji u optužnici.

Tokom vožnje je, piše dalje u optužnici, policajac maloljetniku sa svog telefona pokazivao pornografske sadržaje, da bi vozilo nakon toga parkirao u šumarku, sve vrijeme držeći lijevu ruku iza leđa simulirajući da ima oružje.

To je, ističe se u optužnici, kod dječaka stvorilo osjećaj bespomoćnosti i straha.

Zatim je, policajac zahtijevao od maloljetnika da skine donji dio garderobe, i potom ga obljubio.

Nakon počinjenog krivičnog djela, policajac je maloljetnika htio da vrati kući, a tom prilikom mu je, dodaje se u optužnici, dao svoj broj telefona.

„Policajac je dječaku rekao da ga može pozvati da dođe kod njega u sobu, a u jednom trenutku je maloljetnik iskoristio nepažnju okrivljenog, izašao iz vozila i uputio se u suprotnom smjeru od svoje kuće, kako bi policajca doveo u zabludu o mjestu gdje živi, a to sve iz straha da bi ga okrivljeni mogao pronaći. Okrivljeni policajac je bio svjestan da je počinio krivično djelo – silovanje“, zaključuje se u optužnici.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply