Otvaraju se škole i vrtići u Podgorici i Danilovgradu, online nastava u sedam opština

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad i Podgorica redovno će raditi naredne sedmice, od 19. do 23. aprila.

Kako je saopšteno iz Ministasrstva prosvjete, u ostalim opštinama – Mojkovcu, Šavniku, Pljevljima, Andrijevici, Kolašinu, Nikšiću i Beranama javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti da organizuju online nastavu. Izuzetak će biti samo učenici devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda stručnih škola. Svi oni će u svim opštinama u Crnoj Gori nastavu pohađati neposredno u školi.

“U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama praktična nastava realizovaće se u školi, uz poštovanje epidemioloških mjera. Ovakva odluka je donijeta uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja , kao i da će se polaganje stučnih i maturskih ispita obaviti od 24. aprila do 9. juna”, naveli su iz Ministarstva prosvjete.

Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, kako su naveli, po potrebi realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply