Sedmogodišnja Kjara još nije pronađena

Sedmogodišnja djevojčica Kjara, koja je nestala juče na području kotorskog naselja Kavač, još nije pronađena. Potraga za njom trajala je cijele noći, a nastavljena je i jutros.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor Maksima Mandića, sinoćnja detaljna potraga nažalost nije dala rezultate, te su spasioci i jutros na terenu.

“Tražimo i dalje, svi su na terenu, ne znam šta da mislim jer se djevojčica do sada morala naći. Dojavu o nestanku djevojčice smo dobili juče oko 19 časova i od tada smo svi na terenu. U pomoć su pritekle kolege iz Tivta, Budve, Herceg Novog, Perasta, Radovića, zatim pripadnici komunalnih službi, policije, psi tragači, veliki broj mještana Kavča i građana iz Kotora i Tivta. Pokušali smo i sa dronom sa infracrvenim zracima, ali od djevojčice ni traga ni glasa”, kazao je Mandić.

Mandić je dodao da spasiocima danas potragu otežava kiša.

U akciji je sinoć bilo uključeno oko 100 službenih lica, vatrogasaca, policije, komunalnih službi i ostalih , kao i oko 500 građana. Mandić je kazao da su sinoć u Kavač došli predsjednik i potpredsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i Siniša Kovačević.

Iz kotorske policije Pobjedi je saopšteno da je nestanak djevojčice prijavio otac, koji je takođe sinoć bio cijelu noć na terenu. Prema sazanjima Pobjede djevojčica Kjara sa roditeljima živi u Kumboru, školu pohađa u Radovićima, a u Kavač je bila sa roditeljima na rođendanu kod prijatelja. U jednom momentu se odvojila od druge djece sa kojima se igrala i od tada joj se gubi svaki trag.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply