Poruka da se zaštite djeca stiže iz devet opština

U više crnogorskih gradova danas popodne će biti organizovani protesti zbog neadekvatne zaštite djece od djela protiv polnih sloboda. Građani će se, prema dosadašnjim najavama, okupiti u Podgorici, Danilovgradu, Nikšiću, Baru, Kotoru, Cetinju, Tivtu, Budvi i Herceg Novom i zatražiti da se donesu konkretne promjene u ovoj oblasti. Povod za okupljanja su posljednji slučajevi obljube nad djecom.

Protest u Podgorici zakazan je za 16.30 na Trgu nezavisnosti, a u istom terminu okupiće se i građani Nikšića na Glavnog gradskom trgu. U Danilogradu je okupljanje zakazano za 16 sati na Gornjeg trgu, kada će biti i na Dvorskom trgu na Cetinju. Kotorani će se sastati u 16 časova kod kotorskog sata, a građani Tivta takođe tada  na šetalištu Pine. U Herceg Novom protest će biti održan u 16 sati na Trgu ispod sata, a u Budvi ispred zidina Starog grada. Građani u Baru su zakazali okupljanje za 17.30 sati na Gradskom trgu kod kruga i kocke.

Organizatori svih protesta pozvali su građane koji žele da se pridruže da donesu plišane igračke koje će ostaviti na mjestima okupljanja.  

Danas prijepodne ispred zidina budvanskog Starog grada plišane igračke su simbolično donijeli mališani iz vrtića Vini Pu. Sličnu akciju imala je i grupa mladih volontera iz Berana, koji su danas, pod sloganom Udružimo se, uputili poruke i iz tog grada.

Građani Bijelog Polja juče su, istim povodom, organizovali protest ispred zgrade Tužilaštva i tom prilikom zatražili strože kazne za obljubu djece.  

Svima koji se pridruže okupljanjima organizatori poručuju da dođu sa maskom i poštuju distancu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply