Škole i vrtići će raditi u 14 opština, svi đaci devetog razreda se vraćaju u klupe

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Danilovgrad, Bar i Mojkovac redovno će raditi naredne sedmice, od 5. do 9. aprila, a u učionice se vraćaju i đaci devetog razreda osnovnih škola u svim crnogorskim gradovima.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da u ostalim opštinama u Crnoj Gori javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom online nastave. Izuzetak će biti učenici devetog razreda osnovne škole, koji će u svim opštinama nastavu pohađati u školi.

“Ovakva odluka je donijeta u cilju dodatne podrške učenicima devetog razreda, uzimajući u obzir da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obaviti 13, 14. i 15. Aprila 2021. Godine”, naveli su iz Ministarstva.

Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, kako su istakli, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

“Odluka je donijeta u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom I mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja. O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, zaključili su iz Ministarstva.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply