Novi ciklus razgovora o roditeljstvu uživo, u ponedjeljak o vremenu 1 na 1

Roditelji se nerijetko žale da ne probvode dovoljno vremena sa djecom zbog života prepunog obaveza,  zbog čega je važno da znaju načine kako da to nadomjeste primjenjujući tehniku “1 na 1”. Ona im, osim toga može pomoći da generalno unarijede odnose s djetetom, a o ovoj tehnici biće govora u toku online događaja Razgovara(j)mo o roditeljstvu – UŽIVO, koji udruženje Roditelji i UNICEF organizuju naredne sedmice.

Psihološkinja Danijela Femić iz Doma zdravlja Bijelo Polje objasniće lako se vrijeme “1 na 1” razlikuje od uobičajene igre sa djetetom, zašto je važno na takav način provoditi vrijeme sa djecom, kako pozitivno utiče na ponašanje i saradljivost djeteta… Femić je i voditeljka programa Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, namijenjenog roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju.

Razgovor će voditi novinarka Televizije Vijesti, Ana Popivoda Milačić.

Zainteresovani mogu pratiti ovaj Live u ponedjeljak, 5. aprila od 18 sati na Facebook stranici portala Roditelji i u komentarima postavljati pitanja, a snimak i ključne poruke u formi teksta biće objavljeni u posebnoj rubrici na portalu Roditelji.me

Vrijeme “jedan na jedan” jedna je tema kojom se bavi program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, a namijenjen roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju. U Crnoj Gori ga sprovodi nekoliko organizacija i ustanova, među kojima je i udruženje Roditelji koje je do sada organizovalo šest ciklusa programa.

Program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, od Južne Afrike, preko Tajlanda, Filipina, Sudana i mnogih drugih, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a i EU.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply