U skladu sa interesima djece mijenjaju se i modeli viđanja

Stručni radnici preduzeće mjere i radnje iz domena svoje nadležnosti kada saznaju da interes djeteta može biti ugrožen, a dužnost je svih građana i institucija da prijave situacije koje mogu dovesti do toga. Centri za socijalni rad ne mogu postupati ukoliko ne posjeduje saznanja o slučaju, pa je veoma važno reagovati u interesu djecu. O svemu tome biće riječi na današnjem okupljanju Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji.

Članovi Tima biće na raspolaganju roditeljima od 18 do 20 časova u Ulici Vuka Karadžića 2/3 u Podgorici. Roditelji koji nijesu iz Podgorice mogu ih kontaktirati putem broja SOS Roditeljske linije 080 888 888 u istom vremenskom intervalu.

Organ starateljstva postupa na osnovu neposrednog saznanja ili obavještenja. Ukoliko bivši partneri nemaju dobru komunikaciju problemi neće nestati sami od sebe. Da bi zaštitili interese djece nekada je potrebno redefinisati modele viđanja, a to je moguće uraditi preko centara za socijalni rad ili obraćanjem sudu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply