Naredne sedmice radionica za roditelje i djecu

Razvojni centar udruženja Roditelji za prvu sedmicu marta je pripremio dvije edukativne radionice. Osnovnoškolci će usvajati nova znanja iz engleskog jezika, kroz igru, dok će se roditelji zajedno sa djecom zabaviti na radionici posvećenoj pažnji i memoriji.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e- mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od pet godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na osam.

U ponedeljak, 1.marta sa početkom u 18 sati biće organizovana radionica Ajde da se igramo, koju će voditi dječiji animator Žarko Žabac, a namijenjena je prevashodno roditeljima i djeci uzrasta od 4 do 8 godina.

Često kažemo da “djeca upijaju poput sunđera”. To je zato što stalno uče kako da uspostave nove veze između onoga što opažaju i onoga što se u svijetu može otkriti. Djeca, kao i odrasli, nastoje da svako iskustvo povežu sa onim što već postoji, što već znaju i što im je na neki način blisko. Kako bi se postigli što kvalitetniji rezultati, a zbog ograničenog broja učesnika, preporučujemo prisustvo jednog roditelja sa jednim djetetom, a kasnije vrlo lako mogu prenijeti umijeće igranja na ostalu djecu i članove domaćinstva.

U petak, 5. marta od 18 sati biće održana edukativno – kreativna radionica pod nazivom Hello Spring, koju organizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti u kojem su djeca neprekidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Ideja radionice je da djeca kroz interaktivne aktivnosti i zanimljive igrice uče o najljepšem godišnjem dobu, uz puno radosti. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja engleskog jezika, uz podršku i podstrek predavača. Radionicu će voditi profesori engleskog jezika Helen Doron Ilda Taruh i Danilo Kusovac, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 8 godina.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply