Borovinić Bojović: Iskustva u ginekologiji užasavajuća, prijaviti sve propuste

Ministarstvo zdravlja će učiniti sve da građankama obezbijedi najoptimalnije uslove pregleda, kazala je ministarka Jelena Borovinić Bojović u odgovoru na pismo grupe građana koji su na društvenim mrežama podijelili svoja, kako je ocijenila, užasavajuća iskustva u oblasti ginekologije.

Ona je pozvala danas direktorku Kliničkog centra Crne Gore Ljiljane Radulović da na Klinici za ginekologiju i akušerstvo angažuje kliničkog psihologa, koji će doprinijeti kvalitetu kompletnog pregleda. Od svih ostalih čelnika u zdravstvu, poručila je, zahtijeva da detaljno analiziraju postojanje eventualnih nedostataka ili primjedbi pacijentkinja i da o tome, bez odlaganja, obavijeste Ministarstva zdravlja i nju lično.

Borovinić Bojović je navela da uprkos tome što dvije decenije lično svjedoči pregalaštvu i humanosti crnogorskih ljekara i ostalih zdravstvenih radnika, izuzeci, s vremena na vrijeme, opominju.

“Ovo je moja poruka kolegama, ali i svim pacijentkinjama u Crnoj Gori, a povodom pisma grupe građana koji su se organizovali na društvenim mrežama i Ministarstvu zdravlja ukazali na anonimna iskustva u oblasti ginekologije koja su, najblaže rečeno, užasavajuća. Bez obzira na postojanje ili nepostojanje materijalnih dokaza, zajednički cilj je zdravlje i dobrobit građana. Zdravlje, kao stanje psihičkog, fizičkog i socijalnog blagostanja”, kazala je Borovinić Bojović.

Ona je pozvala sve pacijentkinje da, s obzirom na to da postoji obrazac za žalbe, blagovremeno prijave svaki vid verbalnog ili bilo kakvog drugog neprimjerenog postupanja bilo kojeg zdravstvenog radnika.

“Ministarstvo kojim rukovodim ne postoji radi sebe već radi svih građana. Zahvaljujem na inicijativi. Ministarstvo zdravlja građanima nikad neće okrenuti leđa. U meni ćete uvjek imati predusretljivog ljekara i funkcionera”, zaključila je Borovinić Bojović.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply