Audio basne od juče dio projekta Saveza slijepih

Projekat Audio poezija, koji je Savez slijepih Crne Gore pokrenuto prošle godine, od juče je bogatiji i za audio basne, koje se mogu naći na njihovom youtube kanalu i društvenim mrežama.

Kako je saopšteno iz te organizacije, projekat se odnosi na prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno namijenjena osobama oštećenog vida, osobama koje ne mogu čitati standardnu štampu, ali i ukupnoj javnosti, koja preferira konzumiranje poezije posredstvom audio-vizuelnih objava.

“S ponosom možemo istaći da smo do danas kreirali i objavili više od  400 audio fajlova sa poetskim sadržajima, na čemu posebno zahvaljujemo volonterima. Takođe smo potpisali i memorandume o saradnji sa Ratkovićevim večerima poezije iz Bijelog Polja, Forumom mladih pisaca KIC-a iz Podgorice i Književnim klubom JU Zahumlja Poenta poetika iz Nikšića”, navodi se u saopštenju.

Od novembra 2020, sadržaj je upotpunjen i audio bajkama za  najmlađe. Svakog petka, na youtube kanalu i na društvenim mrežama može se naći po jedna bajka u audio formatu.

“U tom segmentu uspostavili smo saradnju sa EU Info centrom, koji je ustupio evropske bajke kreirane u okviru kampanje EU na dlanu, kao i sa čarobnim svijetom Čigrališta. Do sada je objavljeno 15 bajki, naveli su iz Saveza slijepih.

Od juče sadržaj je upotpunjen audio basnama, pa će tako svake srijede biti objavljena po jedna basna u audio formatu.

“Našoj želji da učinimo pristupačnim više poezije i poetskih djela, bajki, basni, koje se inače u manjem obimu prilagođavaju potrebama osoba oštećenog vida pridružili su se mnogi, na čemu im ovim putem posebno zahvaljujemo”, istakli su u saopštenju. 

Youtube kanal Saveza slijepih je dostupan na linku: https://www.youtube.com/channel/UCdvyiF17qzsPiDqC315IcXA.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply