Zatvaraju se škole i vrtići u Budvi i Tivtu

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i uvođenja novih mjera, svi učenici osnovnih i srednje škole iz Budve i Tivta od sjutra će pohađati nastavu na daljinu, a prekida se i rad vrtića na području tih opština.

Tokom prekida rada obrazovnih ustanova, jedan od roditelja/staratelja/hranitelja/usvojitelja ili samohrani roditelj djeteta koje nije starije od 11 godina života i djeteta sa smetnjama u razvoju, imaće pravo na plaćeno odsustvo sa rada.

Kako je na konferenciji za novinare saopštio direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, na području cijele Crne Gore uvodi se zabrana izlaska iz objekata stanovanja od 21 do 5 sati ujutro. Biće opet zabranjen i putnički međugradski prevoz od petka u 21 do ponedjeljka u 5 časova, a radno vrijeme privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju neesencijalne usluge ograničeno je od 7 do 18 časova. Tu spadaju tržni centri, prodavnice obuće i odjeće, kozmetički saloni, teretane, kafići, kladionice, restorani… Jedna od novih mjera je i zabrana puštanja muzike u ugostiteljskim objektima.

Osim prekida rada vaspitno-obrazovnih ustanova, u opštinama Budva i Tivat  biće zabranjeni svi javni skupovi, rad privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljske usluge, a neće više raditi ni trgovine neprehrambenim uslugama (kozmetički, frizerski, kladionice, prodavnice odjeće i obuće i tržni centri). U tim opštinama zabranjene su i sve sportske manisfestacije, aktivnosti u teretanama i sportskim balonima. Mjere se ne odnose na treninge profesionalnih sportista koji se redovno podvrgavaju testiranju.

Galić je kazao da se preporučuje građanima Budve i Tivta da ne napuštaju teritoriju opštine u kojoj žive, osim iz opravdanih razloga.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da će mjere važiti 15 dana i da mogu biti korigovane.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply