Budvanske osnovne škole od sjutra na online nastavi

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije budvanske OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” i Druga osnovna škola prelaze od sjutra na online nastavu. To je Vijestima potvrđeno u upravama ovih školskih ustanova.

Ranije danas gradonačelnik Budve Marko Carević pozvao je Vladu i Ministarstvo zdravlja da zaključaju Budvu na 15 dana, zbog izuzetno velikog broja zaraženih. Kao jedan od predloga je i da škole pređu na online nastavu, a vrtići da budu zatvoreni.

Na sastanku opštinskog tima za zaštitu i spašavanje danas je ocijenjeno da je u Budvi došlo do drastičnog povećanja broja oboljelih od koronavirusa, zbog čega je neophodno pod hitno preduzeti mjere na zaštiti stanovništva od ove zarazne bolesti.

Prema podacima epidemiološke službe JZU Doma zdravlja Budva trenutno je u tom gradu 696 aktivnih slučajeva, sa tendencijom daljnjeg rasta oboljelih.

U zahtjevu upućenom Vladi, Ministarstvu zdravlja i Savjetu za borbu protiv koronavirusa, predložili su da se uvede mjera totalnog zaključavanja Budve, koja bi, osim obustave rada u školama i vrtićima, podrazumijevala i zabranu rada ugostiteljskih objekata, a preporučeno je da se rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda prilagodi trenutnoj situaciji.

Takođe, predlažu da se tržni centar TQ plaza, prodavnice obuće, odjeće, i ostalih neprehrambenih proizvoda, prilagode novonastaloj situaciji, i da se uvede zabrana izlaska iz objekata stanovanja 17 sati do 5 časova narednog dana, kao i zabrana međugradskog saobraćaja.

Iz budvanske Opštine tražili su i zatvaranje igrališta, teretana na otvorenom / zatvorenom prostoru i fitnes centara.

“Navedene mjere u cilju suzbijanja pandemije COVID-19 važile bi narednih 15 dana od dana donošenja”, navodi se, između ostalog, u dopisu koji potpisuje Carević.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply