Jednokratna pomoć ugroženim građanima u februaru

Porodice koje primaju materijalno obezbjeđenje dobiće jednokratnu pomoć od po 50 eura, a za one koji imaju tri i više članova planirana je isplata 100 eura. Na pomoć u istom iznosu mogu računati i svi nezaposleni građani, koji su se našla na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na kraju prošle godine. Za korisnike prava na lične invalidnine preko centara za socijalni rad biće opredijeljeno 50 eura jednokratne novčane pomoći. Sve to je predviđeno paketom mjera podrške privredi i građanima za prvi kvartal 2021. godine, koji je juče usvojila Vlada.   

Državni sekretar Ministarstva finansija i socijalnog staranja Janko Odović najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će jednokratna pomoć za ugrožene kategorije stanovništva biti isplaćena uz njihova redovna primanja u februaru ove godine.

To se odnosi i na isplatu penzija, jer je paketom predviđeno da i penzioneri koji imaju primanja manja od 222 eura dobiju jednokratnu pomoć od 50 eura. Takođe, uz redovna primanja u februaru, novac će biti isplaćen i građanima koji primaju ličnu invalidninu i materijalno obezbjeđenje porodice.

Četvrtim paketom pomoći, kako je danas istakao ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, obuhvaćeno je više od 100 hiljada ljudi u Crnoj Gori, odnosno skoro svaki peti stanovnik naše države. Podrška privredi za prvi kvartal ove godine obuhvata hiljadu preduzeća više, dakle 4.500 preduzeća i samim tim 19.500 zaposlenih.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply