Veliko online takmičenje za osnovce i srednjoškolce

Foto: doMEn

Kompanija doMEn d.o.o i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore početak godine obilježiće novim izdanjem DoMEn kupa – takmičenja u programiranju za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovogodišnje takmičenje počeće u subotu, 30. januara u 12 časova, a svi prijavljeni takmičari će imati četiri časa na raspolaganju za izradu zadataka.

Po uzoru na slična takmičenja koja se održavaju u svijetu, DoMEn kup će biti u potpunosti održan online, a svi zainteresovani učenici se mogu prijaviti putem portal www.stemedukacija.me popunjavanjem jednostavne prijavne forme. Zadaci će biti prilagođeni uzrastu i nivou znanja učesnika, odnosno, svi prijavljeni će biti podijeljeni u dvije kategorije – osnovaca i srednjoškolaca.

Izvršni direktor kompanije doMEn, Predrag Lešić navodi da je, nakon online DoMEn škole programiranja i mini kupa koji je bio namijenjen učenicima koji su pratili ove online časove, došlo vrijeme i da organizuju veliko online takmičenje sa izazovnijim zadacima.

“Cilj ovog takmičenja je da prvenstveno pripremimo učenike za nacionalna i međunarodna takmičenja koja nas iz oblasti informatike očekuju u ovoj godini.”

Za svakog prijavljenog učenika biće kreiran nalog na takmičarskom sistemu, nakon čega će biti kontaktirani na mail sa više informacije o pristupu takmičenju. Kako se pristupa sistemu i kako se unose rješenja, onima koji učestvuju prvi put, organizatori preporučuju da pogledaju i video koji je u tu svrhu snimio profesor Goran Šuković, sa ciljem da učenici budu maksimalno pripremljeni na funkcionisanje platforme.

Tokom prethodne godine, kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet nastavili su sa radom Škole programiranja uprkos pandemiji koronavirusa. Sve aktivnosti iz oblasti edukacije mladih, preselili su online, te su tako svima zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima u Crnoj Gori obezbijedili video lekcije iz oblasti programiranja dostupne na YouTube platformi u

programskim jezicima Scratch i C++. Za naredno polugođe najavljuju i nove lekcije, ovog puta u programskom jeziku Java, a vjeruju da će to doprinijeti i većem broju mladih koji će se oprobati u karijeri programera.

Za sve dodatne informacije vezane za DoMEn kup zainteresovani mogu da se obrate na mail [email protected].

Izvor: doMEn

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply