Grupa roditelja podržala smijenjenu direktorku

Grupa roditelja djece koja pohađaju JPU “Dragan Kovačević” iz Nikšića reagovala je danas nakon saznanja da je Radmila Backović smijenjena sa mjesta direktora te ustanove.

Kako su naveli o smjeni direktorke saznali su iz medija, a smatraju da je tim povodom trebalo da bude održan sastanak ili da ih neko  obavijesti. Izražavajući podršku direktorki Backović, oni su naveli da je  kao stub te ustanove doprinijela da predškolsko obrazovanje u Nikšiću bude na najvećem nivou.

“Kao roditelji imamo potrebu da se zahvalimo gospođi Backović za veoma dobru saradnju. Posebno smo zahvalni na tome što su se poboljšali uslovi za vaspitno – obrazovni rad u vrtićima i što su u fokusu uvijek bile potrebe i interesi naše djece”, navela je u saopštenju poslatom portalu Roditelji.me grupa roditelji čija djeca pohađaju nikšićki vrtić ali nijesu naveli imena.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta razriješilo je ove semdice Backović kao i direktora podgoričke Srednje eletrotehničke škole Veselina Pićurića.

Backović je smijenjena zbog propusta u radu koje su utvrdili Državna revizorska institucija i Prosvjetna inspekcija.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply