Prekovremeni rad nastavnika samo uz aneks ugovora

Prosvjetni radnici pristaće na prekovremeni rad samo ukoliko im poslodavci na vrijeme, tri dana prije povratka đaka u školske klupe – 25.januara, uruče anekse ugovora, zaključak je sa današnje sjednice Izvršnog odbora Sindikata prosvjete Crne Gore.  

Kako se navodi u saopštenju, shodno članu 64, tačka 2, Zakona o radu, poslodavac je obavezan da najkasnije tri dana prije izvođenja prekovremenog rada, odnosno uvećanog obima posla, zaposlenom uruči aneks ugovora.   

“Zaposlenima se prije početka održavanja nastave u vaspitno-obrazovnim ustanovama, odnosno prije 25. januara, u pisanoj formi moraju uručiti odluke (aneksi ugovora) o izvođenju prekovremenog rada”, saopšteno je iz Sindikata.

Ukoliko to ne bude učinjeno, odnosno ako ne dobiju anekse, prosvjetni radnici nijesu, ističu u Sindikatu, obavezni da prekovremeno rade.

Donošenju ovih zaključaka, o kojima će konačnu odluku donijeti Glavni odbor SPCG u petak 22.januara, prethodili su neuspješni pregovori sa premijerom i članovima Vlade, održani u subotu.

Kako je saopšteno, zahtjev Sindikata da se valorizuje dodatni rad prosvjetara, nije naišao, za sada, na razumijevanje predstavnika nove Vlade, kao ni prethodne kojoj su se takođe ranije obraćali.

Prema saznanjima portala Roditelji.me, novi sastanak sindikalaca i predstavnika Vlade biće održan sjutra.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply