Besplatno korišćenje računara za učenike podgoričkih škola

Centar kompetencija – Birziminium Hub privremeno će biti stavljen na raspolaganje učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Podgorice.

Oni će moći da, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera, koriste taj prostor u Vučedolskoj ulici, već od ponedjeljka, 18. januara.

Kako je saopšteno iz PG biroa, ta odluka donijeta je i zbog činjenice da su zbog smanjenja epidemiološkog rizika škole značajan dio nastave prebacile na online platformu, a svi roditelji nijesu u mogućnosti da djeci obezbijede jednake uslove.

“Da bi njihova djeca koristila jedan od 20  raspoloživih računara koji su povezani na internet, neophodno je da roditelji/staratelji kontaktiraju Glavni grad na broj 020/665-083 ili putem e-maila na adresu [email protected]. U zahtjevu je neophodno navesti ime i prezime djeteta, jednog roditelja/staratelja,  školu koju pohađa i termin u kojem bi učenik koristio računar (radnim danima dostupan u periodu od 8 do 16 sati)”, stoji u saopštenju PG biroa.  

Birziminium Hub su pokrenuli Glavni grad i Unija poslodavaca 2019. godine u cilju sticanja kompetencija i podrške preduzetništvu. Sve obuke koje se inače realizuju u ovim prostorijama biće organizovane nakon termina predviđenih za učenike.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply