Učenicima i nastavnicima po 500 eura iz Fonda za talente

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uspjelo je da obezbijedi novac za isplatu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente, pa će nagrađeni učenici i nastavnici uskoro dobiti po 500 eura.

Kako je saopšteno, prethodno Ministarstvo je raspisalo konkurs iako je već tada bilo poznato da nema dovoljno novca za nagrade, a naslijeđeni problem je riješen uz podršku i intervencije nove Vlade.

“Nova Vlada je uvažila stav ministarke prosvjete Vesne Bratić da bi nedodjeljivanje nagrade ove godine nanijelo štetu osjetljivom dijelu stanovništva, a to su prije svega naša djeca i prosvjetni radnici”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarka je, kako je pojašnjeno, između ostalih naslijeđenih obaveza u Ministarstvu zatekla i poprilično komplikovanu situaciju u vezi sa sprovođem Konkursa za kvalitet i talente i sa isplatom nagrada najboljim učenicima i nastavnicima.

“U Fondu nije bilo dovoljno sredstava da se konkurs uopšte i raspiše, ali je uprkos tome raspisan 30. septembra i procedura konkursa okončana je u periodu tehničke Vlade. Naslijeđeni problem je zahtijevao pažljivu analizu. Ministarka se sa svojim timom potrudila da pronađe najbolje rješenje. Predviđeno je da za Fond bude obezbijeđeno oko pola miliona eura za nagrade najboljima, a nova administracija je zatekla svega 70.136 eura. Nedostatak novca u Fondu nije bilo moguće obezbijediti bez podrške i intervencije nove Vlade”, navodi se u saopštenju.

Konkursom nije preciziran iznos nagrade, a ona će ove godine iznositi 500 eura.

“To je iznos koji je Ministarstvo uspjelo da obezbijedi u ovom trenutku. Najbolji učenici i nastavnici koji su vrijedno radili tokom cijele godine ipak će biti nagrađeni. O datumu i načinu uručenja Ministarstvo će blagovremeno obavijestiti javnost”, stoji u saopštenju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply