Nagrada 19.decembar posthumno za dr Pašu Divanović

Nagrada 19. decembar za 2020. godinu posthumno je dodijeljena prim. dr Paši Divanović, specijalisti pedijatrije, dugogodišnjoj načelnici pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica. Kako se navodi u obrazloženju odluke o nagrađenima, Divanović je bila doajen crnogorske pedijatrije i dala je izuzetan doprinos u razvoju te oblasti u Crnoj Gori i očuvanju i unapređenju zdravlja generacija djece Podgorice.

Takođe posthumno je nagrađena i Novka Ubović, pedagoški radnik, nastavnica matematike, za zapažene rezultate u oblasti prosvjete, obrazovanja i vaspitanja generacija učenika glavnog grada Podgorice.

Ovogodišnji dobitnik najvećeg opštinskog priznanja je i novinar, istoričar i hroničar Husein Ceno Tuzović. On je, kako se navodi u obrazloženju, prepoznat kao veliki poznavalac staropodgoričkog mentaliteta, običaja i života stare i savremene Podgorice.

U žiriju za dodjelu Nagrade 19. decembar za 2020. bili su prof. dr Gordana Đurović, predsjednica i članovi Branko Banjević, prof. dr Radislav Jovović, Branimir Popović, prof. dr Petar Ivanović, dr Đoko Jočić, Budimir Simonović, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj.

Za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade 19. decembar podnijeti su predlozi za 11 kandidata.

Izvor: RTCG

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply