Pomoć za 30 porodica sa evidencije udruženja Roditelji

Međunarodni klub žena Crne Gore organizovao je humanitarnu akciju, u okviru koje je 130 paketa hrane, sredstava za higijenu i školskog pribora, donirano za 30 porodicama, čija djeca su polaznici programa Učionica Družionica udruženja Roditelji.

Iz Međunarodnog kluba žena, koji su minulog vikenda organizovali diplomatski božićni bazar i obezbijedili pomoć za ukupno 500 porodica, poručuju da im  je zadovoljstvo da i ove godine uprkos teškoj situaciji, humanim gestom daju doprinos kako bi ublažili posljedice uzrokovane pandemijom koronovirusa.

Obezbijeđene donacije prikupljene su zahvaljujući  finansijskoj podršci  Ambasade Njemačke, a značajan doprinos su dale i ostale ambasade  u Crnoj Gori.

Osim sredstava za higijenu, hrane, potrepština za bebe i školskog pribora, dio donacije su i igračke, kao i  novogodišnji paketići koji će uljepšasti djeci predstojeće novogodišnje praznike.        

“Ova vrsta podrške je od velikog značaja i pomoći porodicama koje razmišljaju kako da obezbijede nešto od potrebnih namirnica. Tridesetak porodica, koje su na evidenciji udruženja Roditelji, već danas će dobiti svoje paketi pomoći i vjerujemo da će ih to obradovati u ovom teškom periodu”, poručuju iz udruženja.

Udruženje Roditelji program Učionica družionica, odnosno podršku u savladavanju školskog gradiva, realizuje od 2016. godine, i isključivo je namijenjen djeci iz socijalno ugroženih porodica. Cilj je da se djeci pomogne u savladavanju školskog gradiva, kako bi se posebna pažnja usmjerila na njihovo obrazovanje. Udruženje u Razvojnom centru održava individualne i grupne časove za djecu, kao i kreativne edukativne i psihološke radionice. Sve to funkcioniše zahvaljujući volonterima i finansijskoj podršci Next auta i advokatske kancelarije JMV.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply