Za popravku nove sale još 30.000 iz kase Ministarstva

Foto: Onogošt.me

Fiskulturna sala nikšićke OŠ “Mileva Lajović Lalatović”, iako renovirana prošle godine, bila je u upotrebi tek desetak dana i zbog propusta prethodnog izvođača radova već čeka novu adaptaciju. Projekat Ministarstva sporta i mladih, koje je tada za rekonstrukciju opredijelilo 29.000 eura, koštaće građane još dodatnih 30.000, jer će prema najavama iz škole ta suma biti izdvojena za popravke.   

“Rekonstruisana sala škole je otvorena  17. septembra prošle godine. Nepunih 10 dana nakon toga, već 26. septembra, radnik na održavanju sale uočio je promjene na parketu”, kazala je direktorica škole Vera Božović objašnjavajući zašto je škola opet dobila novac za readaptaciju adaptirane sale.

Sagledavajući cjelokupnu situaciju, kako je dodala, odlučili su da je iz predostrožnosti ne koriste dok nadležni ne procijene razlog promjene i blagovremeno ga otklone.

”U skladu sa tim formirana je komisija koju su, pored predstavnika škole, činili eksperti iz oblasti struke. Komisija je zaključila da podkontrukcija na kojoj leži parket nije bila prilagođena i pripremljena za postavljanje novog parketa, kao i da sanacija podkonstrukcije nije bila u opisu posla izvođača radova”, objasnila je ona.

Izvođač radova je odradio dio za koji je bio nadležan, a sada samo treba utvrditi ko je odgovoran što u obzir nije uzeo i stanje podkonstrukcije. Zbog toga će sada iz džepa građana otići novih 30.000 eura, čemu će se posebno obradovati neki novi, stručniji izvođač radova.

Kako je pojasnila direktorica, rekonstrukcija koja slijedi odnosi se na otklanjanje prepoznatih problema na podkonstrukciji.

“Uprava škole je nakon izvještaja komisije, pa i dalje, u kontinuitetu upućivala zahtjeve sa željom da se ovaj problem što prije riješi, ali zbog specifične situacije uslovljene pandemijom virusa COVID-19, adaptacija je odložena. Zahtjev smo uputili i početkom ove školske godine. Neuslovnost fiskulturne sale najveće osnovne škole u Nikšiću obavezala nas je da sačinimo projekat njene adaptacije sa željom da naši učenici imaju adekvatne uslove za rad. Projektom smo konkurisali kod Ministarstva sporta i na radost učenika, zaposlenih i uprave, ishod je bio odobrenje rekonstrukcije fiskulturne sale, garderobe sa sanitarnim čvorovima i kabineta za nastavnike fizičke culture”, kazala je Božović, dodajući da je upravljanje opredijeljenim novcem i izbor izvođača radova u nadležnosti Ministarstva sporta.

Prethodna adaptacija koštala je oko 29.000 eura, a tada je renovirana komplet fiskulturna sala, dvije svlačionice, toalet koji je u sklopu svlačionica…

Rekonstuisanu salu je tada otvorio ministar sporta Nikola Janović uz prigodnu svečanost koju su pripremili uprava škole, zaposleni i učenici. Sjekla se i vrpca. Objašnjenje za ovu situaciju Onogošt je tražio od Ministarstva sporta i mladih, pa očekuju njihov odgovor.

Fiskulturna sala škole “Mileva Lajović Lalatović” izgrađena je 1981. godine. Površina sale je 450 kvadratnih metara, a u njenom sastavu su dvije svlačionice, toaleti, spravarnica i kabinet za nastavnike.

Izvor: Onogošt.me

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply