Prve ocjene zaključiti na kraju polugodišta

Nastavnici iz crnogorskih škola, okupljeni u Prosvjetnoj zajednici Crne Gore i podgoričkom Sindikatu prosvjete, zatražili su od nadležnih da djeca ne budu ocijenjena na kraju prvog tromjesječja, 20. novembra, već da zaključne ocjene za period od 1.oktobra izvedu na kraju prvog polugodišta. Tim povodom, pokrenuli su i  peticije.

Veliki broj učenika prati nastavu online, a ostali u školi po skraćenom režimu, pa je, kako smatraju u Prosvjetnoj zajednici, nemoguće u vanrednim uslovima i za ovako kratko vrijeme realno ocjeniti učenike.

Iz Upravnog odbora Prosvjetne zajednice Crne Gore pozivaju sve nastavnike, roditelje i savjesne građane da podrže PETICIJU, kojom traže da se učenicima izvedu prve zaključne ocjene tek na kraju prvog polugodišta.

“U ovim vanrednim uslovima i načinima rada, online/skraćeni časovi/sistem semafora nemoguće je i nesvrsishodno izvoditi učenicima zaključnu ocjenu za I klasifikacioni period. Osluškujući  nastavnike a i roditelje, Upravni odbor Prosvjetne zajednice je pokrenuo online peticiju za ukidanjem zaključnih ocjena na I klasifikaciji”, naveli su iz PZ.

Predsjednik Gradskog odbora Slobodan Savović je rekao da su prije nekoliko dana Ministarstvu i Zavodu za školstvo zvanično predali peticiju sa potpisima velikog broja kolega.

“Tražimo ukidanje administrativnih ocjena na klasifikacionom periodu krajem novembra, jer smatramo da od nas traže nemoguće stvari”,istakao je Savović u izjavi za Dan.

On je pozvao je Ministarstvo prosvjete i da odgovori koje mjere preduzimaju povodom problema sa kojim su suočeni direktori škola u pokušaju da nađu zamjene inficiranim kolegama kojih je sve više.

Iz Ministarstva prosvjete nijesu Danu odgovorili na pitanje koliko je ukupno zaraženih nastavnika i šta preduzimaju zbog porasta broja oboljelih.

Prema podacima koje je saopštio Savović, u Podgorici je juče bilo više od stotinu njihovih kolega, koji su inficirani ili u samoizolaciji zubog kontakata. On je prekjuče pozvao kolege da tuže Ministarstvo prosvjete ukoliko im ne nadoknadi prekovremene časove.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply