Naredne sedmice kreativna i logopedska radionica

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice organizuje dvije besplatne radionice. Djeca predškolskog uzrasta će sa logopedom razvijati govorno – jezičke funkcije, dok će se stariji upoznati sa slikarskim motivom mrtve prirode.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e – mail [email protected] -com.me, broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim mjerama koje je propisalo Nacionalno kordinaciono tijelo za zarazne bolesti. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezni da imaju maske, i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Radionice su ograničene na maksimum 10 učesnika.

U četvrtak, 22.oktobar u 19 sati počinje radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za  razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Biće i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog  govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Tanja Lukovac, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina.

U petak, 23.oktobar u 18 sati uslijediće kreativna radionica pod nazivom Jesen na stolu, a vodiće je Milena Baćović. Namijenjena je djeci od 5 do 9 godina. Na ovoj radionici prijavljena djeca imaće priliku da se upoznaju sa slikarskim motivom “mrtva priroda”. Korišćenjem kombinovane tehnike nastojaće da prenesu nepokretan (neživi) predmet na papir, vježbajući kontrolu elemenata proporcije i sklada. Osim toga, poseban fokus radionice će biti razvoj kreativnosti, strpljenja i preciznosti i sve to uz druženje sa vršnjacima.

Leave a Reply