Firma Kodio donirala 14 tableta đacima sa Bioča

IT kompanija Kodio juče je obradovala učenike OŠ „18. oktobar“ na Bioču, poklonivši im opremu vrijednu oko 2.000 eura. Tako je 14 đaka, koji pohađaju sedmi, osmi i deveti razred i prate nastavu na daljinu, dobilo tablet računare.

Prema riječima izvršnog direktora firme Kodio Saše Šćepanovića, povod za ovu humanitarnu akciju bio je tekst iz kojeg je javnost mogla saznati da u toj maloj školi, koju pohađa samo 41 učenik, većina nema uslove za rad od kuće.

„Direktorka škole je tada navela da samo tri đaka imaju računare, a više od deset njih nema adekvatnu opremu da prati online nastavu. To nas je navelo da doniramo ovu opremu. Željeli smo da im bar donekle olakšamo situaciju i omogućimo i toj djeci bolje uslove za školovanje, poput onih kakve imaju njihovi vršnjaci u gradovima“, rekao je Šćepanović.    

Direktorka OŠ “18.oktobar“ Svetlana Milović ne krije oduševljenje zbog gesta ove podgoričke kompanije.

„Zahvaljujem im u ime škole, učenika i roditelja. Pokazali su da imaju mnogo razmijevanja i sluha za situaciju u kojoj su se zadesila mnoga djeca i njihovi roditelji. Koliko ovo znači za sve nas, a posebno za roditelje đaka, potvrđuje i podatak da imamo dvije porodice koje imaju po četvoro djece u našoj školi. Sada će i ta djeca moći da ostvare bolju komunikaciju sa nastavnicima, ali i da koriste preporučene platforme Teams i Zoom, kojima ranije nisu imali pristup“, istakla je Milović.

Ova akcija, koju je organizovala kompanija Kodio, predstavlja i nastavak njihovog društveno odgovornog odgovora na probleme zbog epidemije koronavirusa. Još u martu, tokom prvog talasa, ta IT firma je donirala 50 tablet računara podgoričkoj Gimnaziji „Slobodan Škerović“.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply